miercuri, 21 mai 2014

Gogosi ca la gogoserie

 Gogosi ca la gogoserie

Candva, la fiecare colt de strada erau gogoseriile acele in chioscuri de tabla, care faceau niste gogosi mari, strasnic de buni, prajiti intr-o friteoza imensa si pudrati cu mult zahar.
Aceste gososi sunt foarte bune calde, reci  se intaresc . Deci faceti o cantitate mica de aluat.

Ingrediente:

  • 450 g faina pentru paine tip bl 55 (cea de patiserie va absorbi prea mult ulei)
  • 200 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat ( sau ce aroma preferati)
  • 1/2 lingurita sare
  • drojdie cat o nuca
  • ulei pentru prajit
In apa calduta se desface drojdia, apoi se pune zaharul + aroma si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine iar la sfarsit se adauga uleiul . Trebuie sa fie un aluat moale si elastic, care se lasa la dospit o ora. Acest aluat creste foarte tare.
Se iau bucati de aluat cu mainile unse cu ulei si se formeaza gogosile. Se pun pe o planseta unsa tot cu ulei .
Prajiti in uleiul incins si serviti prezarat cu zahar pudra . ( mai puteti servi cu dulceata sau finetti)



Trimiteți un comentariu